Thursday, May 28, 2009

jumpe lg...

1 comments




Wednesday, April 8, 2009

impian jd kenyataan,,,,,

0 comments


.:Pertandingan Kawad Kaki Peringkat Sekolah:.


hari yg indah ini ku mulakan dengan solat subuh dan doa pengiring perjalanan,,
satu hari yg paling mendebarkan atau menyedihkan atau gembira,,,
selesai solat kitorang pon pakailah uniform PBSM yg paling aku banggakan,,
dengan segak,,tp kena susun meja,kes tupe kelah ore wak tdo,,
lpas tu turun untuk sarapan,,dua keping roti jem menjadi santapan,,
x leh mkn byk2 nnt skt prut,,


lps tu pegi ke depan garaj guru untuk staching,,
ramainya manusia mengelilingi menderaskan degupan jantung,,,
bagai nk terpelanting keluar...,,,
namun kutenangkan dengan selawat ke junjungan nabi (s),,

sedang menunggu keputusan undi yang dicabut oleh bos kami Cek Pali,,
debaran kami tenteram selepas mendapat giliran ke-4,,

fuhh!!...lafaz pertama,,disusuli alhamdulillah,,itulah manusia yg lemah sering telupa tntg nikmatnya,,,

satu demi satu pasukan lain masuk ke padang kawat,,
bunyi degupan jantungku boleh hinggap ke telingaku,,
hanya selawat dan istighfar menjadi pendinding,,
sambil mat ju meniup semangat kpd kami,,

tiba2 nama PBSM dipanggil,,terhenti seketika fikiranku,,
hanya degupan yg kedengaran,,,

lantas kami bangun,,memekai baray di kepala,,
nilah detiknya......

masuk kepadang kawat dengan riak,takbur pd zahirnya,,
ttp di dlm penuh tawadhok,,dn berserah kpd allah...

seluar singkat nampak bulu betis ku,,wooow!!


selesai shj ujian kawad kaki,aku merasa lega sedikit,,
ttp saki-baki debaran yg berbekal terus berdenyut kencang,,
hanya doa shj pengubatnya,,


selesai kesemuanya,,kami sekali lagi dipanggil,,
kami masuk lagi dgn tangan teketar,gigi terdekap..
berdiri dengan memandang sesuatu yg hijau dan menggerakkan ibu jari kaki..
(nk mengelakan pening dan pengsan)
ucapan dari mudir ku ambil sebagai pedoman,,dan kusemat dlm hati kemas2,,

sekarang mula lah detik yg bakal mengubah hidupku seluruhnya(cewah),,
"tempat kedua!!",,aku tersentak dengan ucapan cikgu yg terus membaca tempat kedua..
"tempat kedua disandang oleh P.......PKBN LAUT",,,
aku hampir rebah disitu namun ku gagah kan lutut ku ini,,
"tempat pertama disandang oleh..............PBSM!!!!!!!

nk melompat rasenye,tp ape kn daye di dalam baris(x pasa2 keno tarik balik pialo),,
sambil mudir beedar dia memandang ku dan tersyum,,
dan ucapan tahniah diberi kpd kami,,satu ucapan yg ksu tunggu2 skali,,

keluar sahaja baris,,aaaaaalhamdulillah!!!ku ucapkan,,
huuuuuu!!!
disamping kegembiraan,,pumping 20 kali mengingat kan kami bahawa ada lagi cabaran esok yg belum selesai,,,

aku lantas ke masjid,,mengambil wudhu dan solat dhuha dan sujud shukur,,tanda terima kasih kpd yg maha kuasa...........



.:sha3:.



Sunday, March 22, 2009

x de ape

1 comments
lonih x de nk online keh ado banyokkijo,,,
doh la t'do koloh sokmo,,kawad laa..
sapa palo pom botox,,hahaha..

leteh la kawe,,doh la x dok gp nk tuleh keh lonih x dop behe...
pening la kawe..
ngaji add math tok pehe laa,,intergration laa,,dydx laa...
huuuuh...

kawad ni so bendo lg,,
patutnyo esok,,tundo pah ko ari rabu laa,,
@$@%^$%^&^!!!!!!
nok maroh ngoti nahh,,
arak la mene,,pah buleh gi peringkat zon,,
huhuhuh,,sedaknyo^_^...

tu jah nok oyak,,tata,titi,tutu,,bye,,
.:sha3:.

Saturday, February 21, 2009

Hari ku..

2 comments
assalamualaikum,,heh tetibo jah aku raso nk update blog ni kesblog aku hok lepas ado comment dari korang sume(thx everybody)
haha,ni bukan pasal isu gapo sgt pon cumo nk oyak pasal hari ku yg meletih kan,,
marim lepah blk 2syen kol 12 aku pon g la maye jumaat,,
sambil mendengar khutbah sambil pokjak dok sebeloh aku,,
aku ngatok la maso tuh,,
belom abih penat aku pete tu gi la sekoloh ko 6.30,,
sapa x de 20 mnt stat dok kawad,, sapa je kol 7,maso tu nk tubek doh bareh tetibo mri sore ustaz ni,,
dio mari pah ngepek keh nk dekak gorwk doh,, sumo senyak la tiko,x kato gapo,
pah tu tubek bareh tu gi la maye,bla..bla..bla...
dale kol 9.45 tu start la kawad lg,,
sapa kol 2 pg lbh,,
lepas kawad tu tahu mari mano sep ni jupo woh nyeor hahaha,,
minung woh nyo male tu hahaha,,
pahtu aku,,bee buden,pokjak tdo bilek b.arab,,
bangun la kol 6,,
pagi tu balik rmh kol 8.30,,
pah kol 10.30 g pulok 2 syen,,
kelah add math,,kelik 2 syen kol 3 aku terus tdo,,
bangon kol 6.30 n tdo mula sapa kol 8,, lp maye gp aku pon update blog ni.
malas bena,,hahaha,
tu je la aku nk tules,,huh leteh esok g school blk huuuuh!
k la assalamualaikum..

Saturday, February 14, 2009

LIPAT

5 comments
assalamualaikum,,sebenar nye sy dh lame x update blog ni sprti yg korang bleh tgk pd last post
sy,, tp ni spesial adition!!,tntg lipat,,lipat ni atau name saintifiknye adelah typicaly vatacaly stupita exstravaganza(aku reka sndri),,lipat ni ade macam2 jenis(nok oyak wi),,lipat orang(tipu orang), lipat crita(putar belit crita sampai lindah sndri pon terbelit),,dan lipat2 yg lain sprti yg anda maklum(pandai2 lah nk maklum sendiri),,ni saye nk crita pasal satu story ni yg berlaku kat 2sen aku dua tiga hari lepas(sbnrnye kemarin),,ade satu pompuan ni suke la lipat crite,,hal yg kecik(macam semut da)die besar2kan(macam gajah da)saye bukan nk mengeksploitasi keadaan la kan ttp pompuan ni yg suke memenipulasi keadaan,,mentang2 la kawan die org besa la kan,die suke2 je nak mengenakan sorang pompuan ni kes dengki ke hape ke(tp lbh kpd dengki),,dah makan penampa on the spot lak tu(ish ish iiiiish!!!),,sebenar nye org yg suke lipat ni kan ape hukumnye ek,,dah pakai jubah tudong laboh plak tu(tok pade nye koloh arak,,hehehe),,jd pesanan kpd org yag suke lipat ni kn insaf2 lah klau x,terok akibat nye nnt,,bak kate aku"sepandai2 tupai melipat akhirnye keje lipat baju kat kb mall juge"(peribahase yg x de kaitan ngan hal ni tp mgkin akn d maskkan dlam kamus dewan,isnyallah),,bg yg kena lipat plak sabarlah banyak2(bo tekke!!),,ok lah setakat ni saje aku nk tulis,,jd ape yg baek tu kite same2 ambek n yg x baek kte jdikan iktibar,,jdi sebarang kritik dan saran bolehlah dikemukakan(bahase indon yg maksudnye sebarang komen dan saranan sile lah..jgn malu2 plak)k,assalamualaikum...

Tuesday, September 23, 2008

lamenye x on blog nie,,

0 comments
bena nye,,ari jumaat nie nk blk kampong,,yeeayy!!!
seronok gile,,kalu seronok sket lg,kompem gile,,hak3!!
nk ucap kan selamat ari raye,kpd saudara srt saudari,setaun anye due kali,,merayakn ari tg nulia ini,,miskim kaye memakai bj br wrne wani,,,da x igt da,,,ok lew,,
selamat ari raye!!!assalamualikum,,;]

Thursday, July 10, 2008

sakit kaki.....

0 comments
sakit kaki sangat coz larian amal.bayangkan lari 1o km tanpe henti..huhuh..dah 2 ari x leh jln..mgkin 2 or 3 ari lg ok la kot..